11/6/07

Dominos VS Pizza Fan

Η μεγάλη μάχη πριν από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα γίνεται για το που θα γίνει η παραγγελία (προσωπικά δεν βλέπω ποτέ ποδόσφαιρο αλλά μου αρέσει η pizza οπότε πάω για την μάσα ή μαζεύω κόσμο σπίτι για να τους τρώω τα κομμάτια όταν παρακολουθούν τη φάση!). Οι δύο επικρατέστερες πιτσαρίες-delivery αυτή την εποχή που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής είναι η Domino's και η Pizza Fan. Την Pizza Hut δεν την βάζω καν μέσα μιας και θέλεις 2 ρολά χαρτιού κουζίνας για να στραγγίξεις το λάδι, η pizza είναι 90% ψωμί και 10% τα υπόλοιπα υλικά και όταν την βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για ζέσταμα τη 2η μέρα (μυστικό τεστ ποιοτικού ελέγχου) δεν τρώγεται.

Αν και όσο ήμουν φοιτητής Αμερική την Domino's την θεωρούσαμε τη χειρότερη (ακόμη και με φοιτητικά κριτήρια!) κατά ένα περίεργο τρόπο στην Ελλάδα πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες (για delivery pizza μιλάμε πάντα βέβαια!). Πάμε να δούμε τη μάχη στα σημεία:

Δίκτυο κάλυψης: Και οι 2 εταιρίες καλύπτουν όλη την Αττική αλλά η Pizza Fan έχει καταστήματα που σχεδόν υπερκαλύπτονται σε ορισμένες περιπτώσεις: Pizza Fan 12 points!

Ποικιλία υλικών: Αρκετά μεγάλη ποικιλία και από τις 2 αλυσίδες, αρκετές για όλα τα γούστα (από hardcore κρεατοφάγους μέχρι και - σχεδόν - veggans). Στα κρεατικά όμως η Dominos έχει μερικές επιλογές ακόμη. Σαν ζύμη υπάρχουν αρκετές επιλογές, η ζύμη σικάλεως όμως της Fan δεν υπάρχει πουθενά αλλού, αντισταθμίζεται όμως από την Deep Dish με το έξτρα τυρί: Domino's 12 points!

Ποιότητα υλικών: Εδώ είμαστε μια από τα ίδια οπότε παίζει ισοπαλία

Τιμή: Κι εδώ οι διαφορές μικρές. Η Domino's έχει αρκετές προσφορές για παραγγελίες νωρίς μέσα στην ημέρα ή από Ιντερνετ η δε Pizza Fan έχει και έναν κατάλογο που μπορείς εύκολα να κάνεις και λίστα γάμου με όλα τα είδη που σου προσφέρει. Προσωπικά προτιμώ την απ'ευθείας έκπτωση, αλλά υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν παντρευτεί ακόμη οπότε μια λίστα στα Pizza Fan είναι καλή εναλλακτική από τα Notos Galleries πχ! Ισοπαλία και πάλι!

Χρόνος αναμονής: Εδώ η Domino's κερδίζει. Ανακοινώνει 30-35 λεπτά και 9/10 θα είναι μέσα σε αυτό το χρονικό όριο. Η Pizza Fan είναι πάλι μέσα αλλά ανακοινώνει 40-45 λεπτά. Φυσικά δεν μιλάμε για περιπτώσεις τελικού Champions League όπου πρέπει να έχεις κάνει κράτηση πίτσας από την προηγούμενη αγωνιστική. Domino's 12 points!

Internet: Κι εδώ πανηγυρικά η Domino's βάζει τα γυαλιά. Κανονική παραγγελιοληψία και μάλιστα με εκπτωτικό κίνητρο, ενώ το site της Pizza Fan είναι ακόμη υπό κατασκευή. Domino's 12 points!

Πανηγυρικά λοιπόν η Dominos κερδίζει. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η Domino's δεν έχει παντού την ίδια ποιότητα. Η παρμεζάνα που είμαι οπαδός εδώ και καιρό δεν γίνεται ίδια αν στην φέρουν από το κατάστημα του Παγκρατίου, της Ν. Ερυθραίας ή του Φαλήρου (άλλο ψήσιμο με τόση διαφορά που καμιά φορά νομίζεις ότι είναι και άλλη γεύση). Όταν και αν η Fan κάνει αντίστοιχο site (μπορεί και η Domino's να κλείσει το δικό της βέβαια αν δεν πάει καλά) και βελτιώσει λίγο το χρόνο της θα έχουμε επόμενη αναμέτρηση.

Μην ξεχνάμε βέβαια πως σωστή pizza σημαίνει όπως την τρως στην Ιταλία (πολή λεπτή εώς τραγανιστή ζύμη, σαφώς μικρότερο μέγεθος και τα υλικά πιο ξεκάθαρα από τις 5 σως που βάζουν εδώ) και όχι όπως την έχουμε συνηθίσει εδώ (υπάρχουν κι εδώ μερικά μαγαζιά που πλησιάζουν αρκετά το ιταλικό στυλ, όπως πχ το Pizza Pizza Bar στο Διόνυσο)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνικά πείνασα!
Ίσως παραγγείλω

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το έκανα ήδη!

Ανώνυμος είπε...

και που να'3ερες φιλε :p
εγω παντως προτιμω FAN :)
(ενας εργαζομενος στο τηλ. κεντρο της Dom)

Ανώνυμος είπε...

Ποιοτικά η Dominos είναι καλύτερη. Κάθε φορά που τρωω Fan με πιάνει νύστα, αρχίζω να ζεσταίνομαι και να φουσκώνω.... Με τη Domino όλα πάνε ρολόι. Επίσης έχω δει τραγικές διαφορές στη γεύση ανάμεσα στην κλασσική και στην 4x4.

Βέβαια εγώ προτιμώ Roma Pizza λόγω της σάλτσας που βάζει η οποία μου αρέσει περισσότερο από όλες. Από γέμιση όμως χάνει πολύ....

Eaglos.

Ανώνυμος είπε...

prepei na pw oti ws fan ths pizza fan gia xronia....argotera afou ergasthka sthn dominos dokimasa dominos kai epeidh kserw pws ftiaxnetai h dominos pizza DOMINOS den exei antagwnismo sthn poiotita...einai korufh.paidia de tha pistepsete gia ti poiothta milame,ti kathariothta,ti sunepeia.to mono kako einai oti einai ligo tsouxterh h timh.alla ena zumari pou orimazei 24 wres to ligotero kai thn epomenh mera einai akomh pio nostimo,aksizei na to plhrwsw. :)

Ανώνυμος είπε...

kai ego ergasome sti dominos piotita ilikon full kathariotita full apo gefsi skata thes gefsi pare hut

Ανώνυμος είπε...

παντως φιλαρακια τι να σας πω εχω δοκιμασει και τις δυο προτιμω της pizza fan απλα γιατι ειναι ξεκαθαρη με ττην ποιοτητα και απλά την θεωρω ποιο ανθρωποκεντρικη δεν σε βλεπουν σαν απροσωπο πελατη..( συνηθες για μεγαλες αλυσιδες ) και ας μην ξεχνανε ο ελληνας παντα αγοραζει με την προσωπικα και οχι απροσωπα,,,,( φτου στο κορφο μας αν γινουμε και σ αυτο ευρωπαιοι

Ανώνυμος είπε...

paidia ws xronia latrhs ths pizza kai tou delivery den mporw na paraggeilw apo ta franchise delivery,alla mono apo sinikiaka,ekei oi pitses den exoun katepsigmena zimaria oute einai ftwxes se ulika kai oi times kaluteres afou den einai franchise,prosfata as poume parigeila apo mia pizzaria sto zwgrafou,neo magazi FACECOOK legete kai pragmatika euxaristithika pizza kai den thimamai na plirwsa polla kai itan kai grhgora spitaki mou...oute h pizza fan oute roma oute dominos prosferoune poiothta,psaxte to ligo...yparxoun anthrwpoi pou kanoun katapliktiki douleia kai den exoun ta mesa na kanoun diafimisi opws pizza fan kai loipa...sthn telikh pizza thelw na faw oxi na agorasw pothria kai piata...

Ανώνυμος είπε...

καμία. πάντως πίτσα φαν δούλευα, Ν.Ερυθραία, οι συνθήκες υγειηνής άθλιες... και πολλά ψέματα για φράσκα στον κατάλογο

Καυτή Πιπεριά είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σας. Μπράβο σας. Με βοήθησε πολύ για να κάνω μια σύγκριση μεταξύ Dominos και Pizza Hut

Unknown είπε...

Θεωρώ πως ποιοτικά είναι πολύ καλύτερη pizza η Dominos η Pizza Fan είναι πιο "φαστ φοθντ" και έχουν μικρύνει και πολύ τις μερίδες θεωρώ.
Στο θέμα σωστή πίτσα διαφωνώ..Την πίτσα την έχουμε εξελήξει στην Ελλάδα έχοντας προσθέσει πολλά υλικά και καλύτερο ζυμάρι.
Η Ιταλική είναι ένα λεπτό πράγμα με 2 υλικά,που δεν χορταίνει κανείς..

Ανώνυμος είπε...

Εργαζομουν στην pizza fun αρκεί μόνο να σας πω ότι η σάλτσα είναι από Τουρκία και τα ζυμαρια εισαγωμενα κατεψυγμένα όλα...Τα λαχανικά δυστυχώς πολύ κακής ποιότητας...οι κανόνες υγιεινής ανυπαρκτοι.. Τα αφεντικά ελάχιστα είναι σωστά και δεν εκμεταλευονται τους εργαζόμενους, αλλά ακόμα και η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη !!!